Huisartsenpraktijk Ospel verhuist naar plan Peelwachter

Van links naar rechts: Job Gerver, Tanja Skrotzki, Wilbert Sluiter, Ineke Hussaarts en Marloes Beuvens van de Groepspraktijk Huisartsen Nederweert en projectleider Peelwachter Rian Schonkeren op de nieuwe locatie.

 

De huisartsenpraktijk aan Waatskamp 4 in Ospel verhuist naar het nieuwbouwplan Peelwachter. De verwachting is dat de praktijk begin 2025 in het gebouw aan Meijelsedijk 2a in Ospel gehuisvest kan worden.

Zoals bij de meeste Ospelenaren al bekend is, gaat dokter Ineke Hussaarts per 31 december dit jaar met pensioen. De huisartsen van de Groepspraktijk Nederweert willen, naast de praktijk in Nederweert, de praktijk in Ospel graag voortzetten. Na het bekijken van verschillende nieuwe locaties is gekozen voor het plan Peelwachter. De visie achter het project sluit prima aan bij de visie van de huisartsen van de Groepspraktijk: toekomstbestendig wonen en naoberschap.

Praktijk in gemeenschappelijke gebouw
Peelwachter is een bouwplan van 21 huurwoningen, een portierswoning, een gemeenschappelijke ruimte en een tentoonstellingsruimte. De praktijk komt in het gemeenschappelijke gebouw op de begane grond. De sloop van de oude panden op het perceel aan de Meijelsedijk en Plattepeeldijk begint medio 2023. Na de sloop starten de bouwwerkzaamheden. Rian Schonkeren van Peelwachter: “We zijn blij met de komst van de huisartsenpraktijk en vinden het heel goed passen bij het plan Peelwachter. Voor de leefbaarheid van ons dorp is het heel fijn dat de huisartsenpraktijk behouden blijft.”

Tot de verhuizing Waatskamp 4
Tot de verhuizing blijft de praktijk aan de Waatskamp 4 in Ospel open. Dokter Wilbert Sluiter blijft samen met een nieuwe vrouwelijke collega het vaste aanspreekpunt. De patiënten die ingeschreven staan bij de praktijk hoeven zich niet over te laten schrijven en verhuizen automatisch mee. Het team van de groepspraktijk is dankbaar voor alle jaren dat Ineke Hussaarts zich heeft ingezet voor de praktijk en voor Ospel.

 

Bovenaanzicht van plan Peelwachter met een pijl is de nieuwe locatie van de Huisartsenprakijk Ospel aangegeven.