Eerste fundering gestort plan Peelwachter

Bij Peelwachter eerste fundering voor nieuwe woningen gestort

15 september 2023 is een prachtige mijlpaal voor plan Peelwachter in Ospel. Rian Schonkeren en Dorien Schlicher hielden namens initiatiefnemer Kets-Maantje BV de funderingsslang boven het eerste bouwblok en stortten de eerste fundering in de grond onder toeziend oog van Ron Wijen van Bouwbedrijf Teng Wijen. Architect van Aken en alle andere betrokkenen waren aanwezig om samen dit bijzondere moment te vieren. Dit eerste bouwblok waar vandaag de fundering voor is gelegd, biedt ruimte aan drie huurwoningen.

Vorderingen
Ron Wijen van Bouwbedrijf Teng Wijen gaf tekst en uitleg over de vorderingen op het bouwterrein. Het tweede bouwblok wordt via een total station (meettechniek) uitgemeten en afgezet. Binnenkort wordt dit afgegraven en kan daar ook de fundering worden gestort. Een ander deel is geëgaliseerd. Voor op de ‘punt’ van het bouwterrein vinden nog sloopwerkzaamheden plaats. Daarna was er even tijd voor een kopje koffie in de bouwkeet en ging iedereen weer aan de slag.

Plan Peelwachter
Bij plan Peelwachter worden twintig huurwoningen gebouwd, een beheerderswoning en een gemeenschappelijk gebouw waarin onder andere de huisarts Ospel zich vestigt. Planning is dat het totale plan begin 2025 gereed is. Het unieke hofjesconcept wordt toegepast op de woningen, dit voegt een extra dimensie toe aan het project, waardoor het niet alleen een plek wordt om te wonen, maar ook om samen te komen en naar elkaar om te kijken (Noaberschap).

Meer informatie
Geïnteresseerden in een huurwoning kunnen vrijblijvend contact opnemen met ViaDal Makelaardij voor meer informatie 0495 – 743 111 of info@viadal.nl. Via onze communicatiekanalen kunt u ons volgen, denk aan onze digitale nieuwsbrief via mail (aanmelden info@peelwachter.nl), website en sociale media.

 

 

 

Foto’s gemaakt door Dion Huiberts in opdracht van Kets-Maantje BV.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *